De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op donderdag 01 juni 2023 om 19.16 uur.

In het zuiden zon, in het noorden wolken.

Waarschuwingen 
Er zijn geen waarschuwingen.
Vanavond is het in het noorden en midden bewolkt, in het zuiden is het zonnig. De wind uit het noorden is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, langs de zuidwestkust mogelijk krachtig, windkracht 6.

Komende nacht blijft het droog. De temperatuur daalt naar ongeveer 8°C. De wind uit een noordelijke richting is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Morgenochtend is er eerst veel bewolking. In de loop van de ochtend komt de zon op steeds meer plaatsen tevoorschijn. Het blijft droog. De overwegend matige wind komt uit noordelijke richtingen.

Morgenmiddag is het in het zuiden zonnig. In de rest van het land is er een afwisseling van zon en wolken. Het blijft droog. Het wordt maximaal 16°C op de Wadden tot rond 21°C dieper landinwaarts. De wind uit het noordoosten is boven land matig, langs de kust en boven het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Morgenavond zijn er flinke perioden met zon en is het droog. De wind uit het noordoosten is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)