Radarkaart OnweersbuienVideoStatistieken
 
Loading...
Laatste minuut
0
Ontladingen :
0
Legend


Change timespteps
×
Stel het middelpunt van de kaart in (blauwe cirkel)
Klik op de kaart om het middelpunt in te stellen. Afstanden zijn berekend op basis van dit punt.
Niet te gebruiken ter bescherming van mensenlevens en eigendommen!
Script by Henkka, nordicweather.net
General
Dit beeld toont bliksem-gegevens van het Blitzortung-netwerk [BO] en/of een alleenwerkende Boltek Stormtracker [BOL] afhankelijk van wat het station beschikbaar heeft. De gegevens van Blitzortung zijn redelijk betrouwbaar(vanwege het gebruik van GPS) terwijl de Boltek Stormtracker minder betrouwbaar is omdat het alleenstaand werkt. Beide systemen updaten in realtime, Blitzortung binnen een radius van 250 km van het station en Boltek normaal gesproken binnen een radius van 600 km. Blitzortung data dekt geheel Europa en de data buiten the 250 km radius wordt 1 keer per minuut ververst.

Regenradars worden elke 15 minuten met variƫrende vertraging bijgewerkt.

Blitzortung
Blitzortung.org is een privƩ-netwerk van bliksem detectie stations met meer dan 1000 trackers in Europa. Ze vangen de elektromagnetische signalen op van ontladingen. Door het samenvoegen van tijdstip en positie kan de locatie van de ontlading worden bepaald uit de signalen (TOA - time-of-arrival methode). Meer info is te vinden op de website van het project: www.blitzortung.org.
De nauwkeurigheid van Blitzortung is vrij goed en is meestal minder dan 1 kilometer. Dit komt overeen met commerciƫle ontlading detectie bedrijven en meteorologische instituten.
Om deel te kunnen nemen moet u uw eigen relatief goedkope ontvanger aanschaffen. Daarmee kunt u deelnemen aan het netwerk en heeft u toegang tot alle ontlading gegevens en kunt u deze gebruiken.