10°C
Woerden, The Nederlands
Taal:  Nederlands
Updated18/10/2021 02:40 
 
De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op maandag 18 oktober 2021 om 00.33 uur.

In het noorden wat regen, overdag droog met zon en sluierbewolking.

Het is op de meeste plaatsen bewolkt en vooral in het noorden valt af en toe regen. In de loop van de nacht klaart het vooral in het zuiden en zuidwesten op. De minima komen uit tussen 5°C in het zuidoosten en 10°C in het noordelijk kustgebied. Er staat een zwakke, aan zee en op het IJsselmeer matige zuid- tot zuidwestenwind.

Morgenochtend trekt de bewolking in het noorden weg. Er is veel sluierbewolking aanwezig, waar de zon aanvankelijk wel doorheen kan schijnen. Later op de dag wordt de bewolking van het westen uit dikker en in de avond gaat het af en toe regenen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 14°C in het noorden tot plaatselijk 17°C in Limburg. Er staat een matige zuidenwind. Aan de kust neemt de wind later toe naar matig tot vrij krachtig.

In de nacht naar dinsdag is het bewolkt en valt er af en toe lichte regen of motregen. De minimumtemperatuur wordt aan het begin van de nacht bereikt en ligt tussen 10°C in het noordoosten en 13°C in het zuidwesten. Er staat een matige zuid- tot zuidwestenwind. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind matig tot vrij krachtig.

Dinsdag begint bewolkt met af en toe motregen. In de loop van de middag wordt het van het zuidwesten uit droog en klaart het in het zuidwesten op. De middagtemperaturen lopen uiteen van 16°C op de Wadden tot plaatselijk 20°C in het uiterste zuidwesten. De zuidwestenwind is matig, in de kustprovincies en op het IJsselmeer vrij krachtig, aan zee krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)