7°C
Woerden, The Nederlands
Taal:  Nederlands
Updated16/01/2019 06:35 
 
De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op woensdag 16 januari 2019 om 05.47 uur.

Bewolkt en vooral in de avond regen. Donderdag (winterse) buien

Vandaag is het op de meeste plaatsen bewolkt en kan er lokaal wat motregen vallen. Vanavond trekt een regenzone van west naar oost over het land. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 8°C. De zuidwestenwind is matig boven land, in de kustgebieden vrij krachtig, boven het IJsselmeer en aan zee krachtig, vanmiddag in het noordwestelijk kustgebied hard, 7 Bft.

In de nacht naar donderdag klaart het van het westen uit op. In het noordelijk kustgebied zijn er enkele buien. De minima liggen tussen 5°C aan de kust en 2°C verder landinwaarts. De wind is west tot zuidwest, meest matig, aan de kust (vrij) krachtig en in het noordelijk kustgebied eerst nog hard, 7 Bft.

Donderdag overdag zijn er buien, soms met hagel of natte sneeuw en mogelijk onweer. In de ochtend vormen de buien soms een groter aaneengesloten gebied waarbij de neerslag tijdelijk in sneeuw overgaat. Plaatselijk kan het dan korte tijd wit worden. Tussen de buien door loopt de temperatuur op naar ongeveer 5°C, maar in sneeuw daalt deze naar ongeveer 1°C. De wind draait van zuidwest naar west tot noordwest en is zwak tot matig, aan de kust (vrij) krachtig en in de namiddag aan de Zeeuwse kust mogelijk hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)

 
Watch video!